Prin utilizarea produselor Knauf Insulation din vată minerală se reduc emisiile de carbon operațional din clădiri

Prin utilizarea produselor Knauf Insulation din vată minerală se reduc emisiile de carbon din clădiri cu 3,6 milioane de tone în fiecare an – echivalentul eliminării a 2,5 milioane de mașini de pe drumurile noastre din Europa. Și acest beneficiu se poate măsura la doar 95 de zile de la instalare.

Clădirile joacă un rol critic în lupta Europei împotriva schimbărilor climatice. Ele sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie și produc 38% din emisiile noastre de CO2. Acest lucru trebuie abordat ca o chestiune urgentă – pentru a atinge zero emisii nete până în 2050, așadar trebuie să reducem mai mult de jumătate din acele emisii de carbon până în 2030.

Clădirile rămân acolo unde sunt – de fapt, orașele sunt cele care se dezvoltă. Așadar, cum putem reduce rapid emisiile de carbon emise de clădiri?

Soluția este una simplă, dar foarte eficientă: izolația. În acest moment, 75% din clădirile din Europa nu sunt eficiente energetic, însă cu izolația potrivită, instalată corect, putem schimba acest lucru. Pentru a valorifica pe deplin beneficiile izolației și a îndeplini obiectivele noastre de sustenabilitate, rata de renovare trebuie să crească semnificativ. Anveloparea clădirilor poate reduce cererea de energie în clădiri cu 44%. Rezultatul: clădiri mai eficiente din punct de vedere al costurilor de întreținere și mai bune pentru locuitorii lor, dar și pentru planetă.

Dar ce facem cu costul carbonului emis pentru producerea izolației din vată minerală?

Am concluzionat ca izolația reduce emisiile de carbon încorporat din clădiri, însă la fel ca toate produsele fabricate, presupune și un cost al carbonului emis. Emisiile generate de fabricarea, ambalarea și transportul produsului contribuie la „carbonul încorporat” al acestuia.

În calitate de producător, avem responsabilitatea de a ne asigura că amprenta de carbon a produselor noastre este compensată.

Izolația noastră își rambursează „datoria de carbon” în doar 95 de zile

Ce înseamnă acest lucru?

În parteneriat cu experții în sustenabilitate de la Ramboll, am realizat un studiu care a  arătat că sunt necesare doar 95 de zile de la instalarea izolației pentru a compensa carbonul încorporat al izolației noastre din vată minerală. Mergând mai departe cu măsurătorile, asta înseamnă o reducere a carbonului operațional cu 3,6 milioane de tone în fiecare an.

Acest lucru este comparabil cu impactul asupra mediului al plantării a 163 de milioane de arbori sau eliminarea a 2,5 milioane de mașini în fiecare an de pe drumurile noastre.

Care este pasul următor?

O înțelegere mai bună a amprentei de carbon produsă de izolație este importantă, dar este doar un pas pe drumul nostru către zero emisii nete. În Knauf Insulation, nu doar observăm schimbările din industria noastră, ci ne adaptăm constant

De aceea, facem investiții semnificative pentru a reduce amprenta noastră de carbon prin reducerea cu 15% a carbonului încorporat din produsele noastre până în 2025.

Aflați mai multe despre strategia noastră de sustenabilitate și planul nostru pentru a atinge zero emisii nete, în raportul nostru anual 2023.

Distribuie articolul pe
Facebook
LinkedIn