Adrian Garofeanu, Director General Knauf Insulation, după doi ani în Târnăveni: Unul dintre cele mai importante lucruri este să fim aproape de oamenii de aici

Acum doi ani, Knauf Insulation cumpăra un loc istoric din Târnăveni și anunța cea mai mare investiție din producția românească a ultimilor ani. Între timp, locul s-a transformat cu totul și a prins deja forma celei mai mari și moderne fabrici de vată minerală din Europa Centrală și de Est, iar noua unitate de producție Knauf Insulation din Târnăveni, o investiție de peste 135 milioane euro, va fi pusă în funcțiune anul acesta.

Astăzi, la doi ani după ce Târnăveniul și Mureșul au fost puse pe harta de afaceri a Europei, Adrian Garofeanu, directorul general al Knauf Insulation România, își prezintă gândurile cu privile la investiție și la viitorul zonei.

“În martie 2021 am preluat o fabrică cu o istorie de peste 100 de ani, iar linia existentă de vată minerală funcționa deja de 13 ani, cu 50 de angajați, care au rămas în echipa Knauf Insulation și după achiziție. Pentru început, cel mai important pentru noi a fost integrarea fără probleme a echipei Gecsat în organizația noastră. Așadar, am investit în construirea comunității interne prin îmbunătățirea condițiilor de muncă și o comunicare constantă și transparentă în fiecare etapă a procesului de modernizare, retehnologizare si construcție a noii fabrici.

În tot acest timp, am avut un sprijin deosebit din partea managerilor de resurse umane și a managerilor din fabrică, precum și din partea membrilor echipei din fabricile noastre din Europa de Est. Pentru că la acel moment ne-am unit cu toții eforturile și am avut același scop comun – realizarea proiectului din Târnăveni.”

“Inițial, am luat în considerare experiențele și provocările celorlalte fabrici, am discutat, am avut mai multe întâlniri și am aflat de la colegii noștri că, pentru a construi o relație bună cu comunitatea, trebuie mai întâi să o cunoaștem. Așadar, am organizat mai multe întâlniri cu localnicii și am știut astfel să comunicăm cu fiecare dintre ei despre planurile noastre viitoare. De asemenea, am luat în considerare și am răspuns la întrebările și preocupările oamenilor legate de investiția noastră.

Imediat după achiziția din Târnăveni, echipa Knauf Insulation din Krupka l-a invitat pe primarul din Târnăveni în fabrica noastră din Cehia pentru a-i arăta o perspectivă a felului în care va arăta și cea din România. Acolo s-au facilitat mai multe întâlniri, inclusiv cu primarul din Krupka, pentru a împărtăși experiența sa despre implicarea Knauf Insulation în comunitatea locală a ultimilor cincisprezece ani.

În ceea ce privește relația cu primii noștri colegi din Târnăveni, toți cei 50 care lucrau deja la Gecsat, aceasta a fost construită în primul rând printr-o comunicare foarte deschisă din partea echipei extinse Knauf Insulation, alți directori de fabrică, ingineri, manageri de proiect. Tot datorită acestor oameni grozavi și a sprijinului lor total au avut loc inclusiv training-urile colegilor noștri din Târnăveni în fabricile Knauf Insulation din regiune.”

“În comunitățile mici, cum de altfel este și cea din Târnăveni, unul dintre cele mai importante lucruri este să fii aproape de oameni, să fii deschis, să împărtășești, să-ți câștigi încrederea, dar și să te asiguri că ai un impact pozitiv prin prezența ta acolo.

Consider că în ultimii 2 ani am făcut pași mici, dar constanți și relevanți pe drumul nostru din Târnăveni, în toate etapele importante ale procesului, având tot timpul pe primul loc OAMENII – angajații noștri și comunitatea locală. Atât pentru lucrările de modernizare, cât și pentru construcția noii unități de producție, modul în care colaborăm cu furnizorii noștri din regiune, până la modul în care ne apropiem de factorii de decizie locali și de comunitate, s-a bazat cu adevărat pe valorile companiei noastre – Parteneriat, Angajament și Antreprenoriat.”

“Am avut o comunicare constantă și deschisă – actualizări săptămânale, lunare, știri, platformă dedicată, prezență pe rețelele sociale, în presa locală, unde am împărtășit cu comunitatea din Târnăveni și din regiune informații despre evoluția lucrărilor, ce se întâmplă cu construcția, la ce să ne așteptăm și, de asemenea, ce beneficii are această investiție. Totodată, am încercat, încă de la începutul proiectului, să ne apropiem de oameni – de la primirea de noi colegi în echipa deja existentă Knauf Insulation, până la încercarea de a atinge cele mai înalte standarde de calitate și condiții de muncă pentru toți angajații care fac parte din această comunitate.

Totodată, am ales aprovizionarea locală ori de câte ori a fost posibil pentru toate tipurile de servicii necesare în interiorul fabricii și pe parcursul întregului proces de construcție. Nu în ultimul rând, am contribuit la crearea unei perspective pozitive prin dezvoltarea unei relații bune cu instituții de stat, mass-media, ONG-uri locale și asociații.Am sprijinit organizațiile pentru evenimente relevante din zonă, prin oferirea de consultanță pentru proiecte de renovare, susținerea evenimentelor culturale și sportive, activități dedicate generațiilor viitoare – pentru grădinițe, spitale și centre de îngrijire. Acesta este, după părerea mea, singurul mod prin care devenim cu adevărat parte a unei comunități, oferind înapoi și arătând grija pentru generațiile viitoare.”

Obiectivul principal în 2024 este deschiderea noii fabrici din Târnăveni, care va fi nu doar cea mai modernă fabrică de vată minerală de sticlă a companiei noastre din Europa Centrală și de Est, dar va transforma Târnăveniul în locație cheie pe harta producției internaționale de vată minerală. Toate produsele care vor ieși de pe porțile Knauf Insulation Târnăveni vor ajunge inclusiv pe piețele noastre europene.

Distribuie articolul pe
Facebook
LinkedIn