Noutăți

Fabrica de vată minerală de sticlă Gecsat S.A

Fabrica de vată minerală de sticlă Gecsat S.A. a fost achiziționată de Knauf Insulation

Knauf Insulation, lider pe piața materialelor izolante și parte a Grupului Knauf, a cumpărat fabrica Gecsat S.A. din Târnăveni, județul Mureș, specializată în producerea vatei minerale de sticlă. Scopul acestei tranzacții este de a spori capacitatea de livrare către clienții Knauf din piețele din România, Europa de Est și CSI, în creștere constantă.

Achiziția fabricii din România contribuie la planurile de dezvoltare ale Knauf Insulation și oferă o capacitate crescută de a răspunde cererii în creștere pentru produsele de izolare dezvoltate de companie. Knauf Insulation intenționează să modernizeze fabrica prin integrarea tehnologiilor de ultimă generație și adaptarea proceselor de producție la standardele sale, astfel încât să producă vată minerală de sticlă cu tehnologia ECOSE®. În acest fel, Knauf Insulation continuă să ofere soluții de înaltă calitate clienților săi, asigurând totodată condiții de muncă sigure pentru angajați, fără a neglija responsabilitatea ecologică pe care și-a asumat-o – ”Pentru o lume mai bună”.

Vata minerală de sticlă cu tehnologia ECOSE® de la Knauf Insulation a obținut certificarea Eurofins Indoor Air Comfort Gold pentru calitatea aerului din interior și oferă proprietăți excelente de izolare termică, fonică și protecție la incendiu. Această vată minerală inovatoare se fabrică din sticlă reciclată până la 80%, fiind prima din categoria sa care a obținut eticheta DECLARE în Europa.

Achiziția fabricii Gecsat S.A. din Târnăveni face parte din angajamentul pe termen lung al Grupului Knauf de a-și dezvolta divizia de produse de izolație și de a furniza soluții mai bune în construcții, în conformitate cu angajamentul „Pentru o lume mai bună”.

Strategia de sustenabilitate Knauf Insulation „Pentru o lume mai bună” are la bază viziunea companiei de a promova soluții de izolare mai bune, care susțin eficiența energetică a clădirilor, în line cu programele nZEB – nearly Zero Energy Building și Casa eficientă energetic.

Distribuie articolul pe
Facebook
LinkedIn