Knauf Insulation a atins un nou nivel în producția de vată minerală_Ecose-GMW

Knauf Insulation va crește producția de vată minerală cu tehnologia ECOSE® prin achiziția fabricii de la Târnăveni

La doar trei luni de la achiziționarea fabricii de vată minerală Gecsat S.A. din Târnăveni, Knauf Insulation, unul dintre liderii pieței materialelor de izolare și parte a Grupului Knauf, a demarat producția în această unitate. Procesul de modernizare și retehnologizare a liniei de producție existente s-a încheiat cu succes, astfel încât să poată fi realizată vată minerală de cea mai înaltă calitate.

Compania a investit aproximativ 4 milioane euro în primele etape ale acestui proiect ambițios. Scopul Knauf Insulation este de a deține una dintre cele mai performante linii de producție din Europa, care să respecte cele mai înalte standarde și să ofere soluții inovatoare pentru clienți și condiții superioare și sigure de lucru pentru angajați, în același timp fiind o companie responsabilă față de mediu.

După evaluarea capacității de producție, au fost efectuate, pe tot parcursul verii anului 2022, lucrări de demolare și modernizare a spațiului interior și exterior. Knauf Insulation a pornit procesul de retehnologizare a liniei de producție, astfel încât să se alinieze la standardele de calitate ale grupului și să poată oferi vată minerală cu tehnologia inovatoare ECOSE®.

În același timp, infrastructura fabricii din Târnăveni a fost reabilitată și optimizată prin rezolvarea problemelor din instalații, cabluri și canalizare, toate acțiunile fiind realizate în colaborare cu furnizori la nivel local și național.

Fabrica Knauf Insulation de la Târnăveni poate să producă în prezent peste 6.000 de tone de vată minerală, urmând ca, în urma finalizării celei de-a doua etape de retehnologizare, capacitatea de producție să crească la peste 8.000 tone. Odată implementat întregul plan investițional, fabrica Knauf Insulation din Târnăveni va asigura o capacitate de producție anuală de circa 60.000 de tone de vată minerală, cu scopul de a deservi atât necesarul intern, cât și piețele din Europa Centrală și de Est.

Peste 50 de persoane lucrează în prezent la fabrica din Târnăveni, care beneficiază de condiții de muncă, instruire și pachete de beneficii la standardele impuse de Knauf Insulation. Dintre angajați, 45 sunt proveniți de la fosta fabrică Gecsat, iar ceilalți au fost angajați după preluarea fabricii de către Knauf Insulation. Compania este în căutare continuă de noi angajați, în funcție de necesitățile fiecărui departament. În total, Knauf Insulation România are 67 de angajați.

Începerea producției de vată minerală cu tehnologia ECOSE® în România este un pas important în evoluția Knauf Insulation și în creșterea capacității de producție a companiei pe piața europeană. Această producție poate fi considerată o dovadă a angajamentului Knauf Insulation de a furniza soluții izolante de calitate superioară și de a fi un jucător responsabil pe piața materialelor izolante.

Distribuie articolul pe
Facebook
LinkedIn